ضرورت دارد وزیر اقتصاد آتی با در نظر گرفتن ویژگیهای تخصصی بازار سرمایه تلاش داشته تا دخالتهای رو به تزاید مراجع غیرمرتبط و ناآگاه در این بازار را به حداقل رساند و بستر لازم برای سیاستگذاری و پایش تصمیمات حرفهای توسط مدیران کارکشته و متخصص را فراهم کند.
نکته بعدی این است که اکثر عوامل تأثیرگذار در بازار سرمایه را عوامل خارج از این بازار و برونزا تشکیل میدهند، یعنی اتفاقات و تصمیماتی در بیرون از بازار اتخاذ میشود که آثار آن در شرکتهای بورسی و در روندهای بازار سرمایه نمود پیدا میکند. بر همین اساس بهنظر میرسد در شرایطی که بازار سرمایه با توسعه اخیر خود جایگاه جدیدی در سطح جامعه و بدنه اقتصاد پیدا کرده، ضرورت دارد تا وزیر اقتصاد جدید با صیانت از فضای بازار سرمایه از منافع سرمایهگذاران قدیمی و جدیدالورود به این بازار مراقبت کند و تصمیمات و اقداماتی که آثار منفی در این بازار به همراه خواهد داشت را قبل از اینکه به مرحله اجرا برسد، مدیریت کند.
به عنوان مثال، از جمله بازارهایی که تحولات و تصمیمات آن بر بازار سرمایه تأثیر جدی میگذارد، بازار پول است. بنابراین همانطور که رئیس بانک مرکزی بهعنوان عضو شورای عالی بازار سرمایه است، لازم است نمایندهای از بازار سرمایه نیز در شورای پول و اعتبار حضور داشته باشد تا شرایط نظارت عالیه متولیان هر دو بازار به طرف متقابل فراهم شده و جلوی اتخاذ تصمیمی که برای بهبود شرایط یک بازار به قیمت آسیب رساندن به بازار دیگر میشود، گرفته شود.
همچنین با توجه به شرایطی که در سالهای گذشته شاهد ورود سریع و پرهزینه دولت جهت جلوگیری از توسعه مشکلات ناشی از نظارت ضعیف در بازار پول و موسسات پولی و بانکی در سطح جامعه بودهایم، این توقع وجود دارد که با توجه به تعویق جایگاه بازار سرمایه در سطح جامعه، شاهد تعریف سازوکاری برای کارایی و جامعیت مشابه جهت حمایت از بازار سرمایه در شرایط خاص و بحرانی باشیم. بر این اساس به طور یقین انجام چنین اقداماتی، متضمن رشد پایدار بازار سرمایه و ایفای نقش پررنگ این بازار در اقتصاد کشور خواهد بود. بنابراین لازم است وزیر اقتصاد جدید نسبت به ثبات، پایداری و رشد آن حساسیت داشته باشد.
- حسین بوستانی - مدیرعامل سرمایهگذاری اعتضاد غدیر
- منبع: هفته نامه اطلاعات بورس شماره ۴۰۵
نظر شما